Forskelle
Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.
| Næste revision | Forrige revision | ||
|
initiv:fnaps:feaster_2024 [22-04-2024 11:04] forkat oprettet |
initiv:fnaps:feaster_2024 [13-11-2024 21:29] (nuværende) mini |
||
|---|---|---|---|
| Linje 28: | Linje 28: | ||
| **Fremgangsmåde:** | **Fremgangsmåde:** | ||
| Jordbærene blev renset og blade fjernet. Herefter blev de skåret i små stykker/ både og tilføjet til snapseglasset. Vaniljestængerne blev flækket og ligeledes tilføjet til snapseglasset sammen med sukkeret og Aalborg klar. | Jordbærene blev renset og blade fjernet. Herefter blev de skåret i små stykker/ både og tilføjet til snapseglasset. Vaniljestængerne blev flækket og ligeledes tilføjet til snapseglasset sammen med sukkeret og Aalborg klar. | ||
| + | |||
| + | **Smags note:** | ||
| + | TBA | ||
| + | |||
| + | ===== Honningsyp ===== | ||
| + | **Træktid:** et par dage | ||
| + | |||
| + | **Ingredienser** | ||
| + | * 1 fl. Aalborg klar snaps | ||
| + | * 200 g Honning | ||
| + | |||
| + | **Fremgangsmåde:** | ||
| + | Bland honningen og snapsen i en flaske og lad det stå et par dage. Skal rystest et en gang om dagen. | ||
| + | |||
| + | **Smags note:** | ||
| + | Ikke særlig speciel, da det bare smagte af honning og snaps. | ||
| + | |||
| + | ===== Hindbær - stjerneanis ===== | ||
| + | **Træktid:** 3 uger (Vores fik kun 12) | ||
| + | |||
| + | **Ingredienser** | ||
| + | * 2 fl. Aalborg klar snaps | ||
| + | * 8 stjerneanis | ||
| + | * 800 g hindbær | ||
| + | * 12 spsk rørsukker | ||
| + | |||
| + | **Fremgangsmåde:** | ||
| + | TBA - stjerneanis skal ud efter tre dage. | ||
| + | |||
| + | **Smags note:** | ||
| + | TBA | ||
| + | |||
| + | ===== Rabarbersnaps ===== | ||
| + | **Træktid:** 4-6 dage | ||
| + | |||
| + | **Ingredienser** | ||
| + | * 2 fl. Aalborg klar snaps | ||
| + | * 2 stilk citrongræs | ||
| + | * 4 stilk rabarber | ||
| + | * 80 g ingefær | ||
| + | * 4-8 spsk. sukker | ||
| + | |||
| + | **Fremgangsmåde:** | ||
| + | TBA | ||
| + | |||
| + | **Smags note:** | ||
| + | TBA | ||
| + | |||
| + | ===== Citron ===== | ||
| + | **Træktid:** 7 dage | ||
| + | |||
| + | **Ingredienser** | ||
| + | * 2 fl. Aalborg klar snaps | ||
| + | * 2 citroner | ||
| + | |||
| + | **Fremgangsmåde:** | ||
| + | Man skal stikke nogle huller i citronerne, jo flere huller, jo kortere trække tid. | ||
| + | |||
| + | **Smags note:** | ||
| + | Sur citron og efter smag af snaps | ||
| + | |||
| + | ===== Estragon ===== | ||
| + | **Træktid:** 5 dage | ||
| + | |||
| + | **Ingredienser** | ||
| + | * 2 fl. Aalborg klar snaps | ||
| + | * 2 dl frisk estragon | ||
| + | |||
| + | **Fremgangsmåde:** | ||
| + | Put estragonen og snapsen i et glas. :) | ||
| + | |||
| + | **Smags note:** | ||
| + | TBA | ||
| + | |||
| + | ===== Grøn forårs snaps ===== | ||
| + | **Træktid:** 5 dage | ||
| + | |||
| + | **Ingredienser** | ||
| + | * 2 fl. Aalborg klar snaps | ||
| + | * 2 skoleagurker | ||
| + | * 2 lime | ||
| + | * 4 håndfulde basilikum | ||
| + | |||
| + | **Fremgangsmåde:** | ||
| + | Pluk basilikum bladende... TBA | ||
| + | |||
| + | **Smags note:** | ||
| + | Smagte ikke af så meget. | ||
| + | |||
| + | ===== Brombær - figen ===== | ||
| + | **Træktid:** 5 dage | ||
| + | |||
| + | **Ingredienser** | ||
| + | * 2 fl. Aalborg klar snaps | ||
| + | * 2 spsk. honning | ||
| + | * 250 g brombær | ||
| + | * 16 kardemomme kapsler | ||
| + | * 6 tørrede figner | ||
| + | |||
| + | **Fremgangsmåde:** | ||
| + | Skulle egentlig også haft fire friske figner i men de havde ikke nogen i føtex :( | ||
| + | TBA | ||
| + | |||
| + | **Smags note:** | ||
| + | TBA | ||
| + | |||
| + | ===== Passion - lime ===== | ||
| + | **Træktid:** 4 dage | ||
| + | |||
| + | **Ingredienser** | ||
| + | * 2 fl. Aalborg klar snaps | ||
| + | * 8 passionsfrugter | ||
| + | * Limeskal fra 2 limes | ||
| + | * 3 spsk. agavesirup | ||
| + | |||
| + | **Fremgangsmåde:** | ||
| + | TBA | ||
| **Smags note:** | **Smags note:** | ||
| TBA | TBA | ||