Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Næste revision
Forrige revision
fyttetur:madholdet:bao [14-10-2025 12:31]
forkat oprettet
fyttetur:madholdet:bao [14-10-2025 12:37] (nuværende)
forkat [Fremgangsmåde]
Linje 25: Linje 25:
  
 Læg i fad i ovn ved ca. 45 min. (hold øje med det) Læg i fad i ovn ved ca. 45 min. (hold øje med det)
 +
 +Alternativ er at marinere en hel nakkefilet, og lave den i en stegeso over flere timer. (4-6 timer)
  
  
Linje 31: Linje 33:
 Estimeret til 3 personer. Estimeret til 3 personer.
  
-2 dl - Vand +  * 2 dl - Vand 
-20 g - Gær  +  ​* ​20 g - Gær  
-1 tsk - Salt +  ​* ​1 tsk - Salt 
-1½ spsk - Sukker +  ​* ​1½ spsk - Sukker 
-1½ spsk - Oliven olie +  ​* ​1½ spsk - Oliven olie 
-375 g - Hvedemel +  ​* ​375 g - Hvedemel 
-1 spsk - Olie til pensling +  ​* ​1 spsk - Olie til pensling
  
 ==== Fremgangsmåde ==== ==== Fremgangsmåde ====
Linje 54: Linje 55:
 Bring vand i kog og damp dem i dørslag / lav dem i ovnen. (har man en bambus damper, kan det også være en fordel.) Bring vand i kog og damp dem i dørslag / lav dem i ovnen. (har man en bambus damper, kan det også være en fordel.)
 De skal have ca. 10-12 minutters damp. De skal have ca. 10-12 minutters damp.
 +
 +===== Spidskålssalat =====
 +
 +  * 1/2 spidskål
 +  * 6 mellemstore gulerødder
 +  * 2 spsk olivenolie
 +  * 1 spsk æblecidereddike
 +  * 1 spsk honning
 +  * Saft fra ½ citron
 +  * Salt og peber
 +
 +==== Fremgangsmåde ====
 +
 +Snit hvidkål fint.
 +Lav gulerødder i tyndestrimler - brug evt. mandolinjern eller juliennejern.
 +Bland med resten.
 +
 +===== Yderligere tilbehør =====
 +
 +  * Sesamfrø
 +  * Agurk i tyndestrimler som gulerødderne.
 +  * Forårsløg
 +  * Chilimayo
 +
 +
  
  
  
  
fyttetur/madholdet/bao.1760437871.txt.gz · Sidst ændret: 14-10-2025 12:31 af forkat
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0