Bao m. nakkefilet

Serveret til frokost søndag Estimat: 3-4 pr. mand

Nakkefilet i ovnen

Estimeret til 3 personer.

  • 500 g - Nakkefilet
  • 1½ spsk - Ingefær
  • 4 spsk - Fiskesauce
  • 6 fed - Hvidløg
  • 1 stk - Lime saft
  • 4 spsk - Hoison sauce
  • 3 spsk - Brun farin

Fremgangsmåde

Nakkefilet skæres i tyndestrimler marineret gerne 1 døgn før)

Riv indefær fint. Hak hvidløg fint - el. Pres i hvidløgspresser. Blandt det hele sammen.

Læg i fad i ovn ved ca. 45 min. (hold øje med det)

Alternativ er at marinere en hel nakkefilet, og lave den i en stegeso over flere timer. (4-6 timer)

Bollerne

Estimeret til 3 personer.

  • 2 dl - Vand
  • 20 g - Gær
  • 1 tsk - Salt
  • 1½ spsk - Sukker
  • 1½ spsk - Oliven olie
  • 375 g - Hvedemel
  • 1 spsk - Olie til pensling

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker, olie. Rør mel i - lidt ad gangen og ælt. Den skal æltes til den er blank, fast og “tør”.

Læg den til hævning med fugtigt viskestykke i ca. 1 time.

Form bollerne - 8 stk pr. Portion. Lad dem hæve hvile i 10 minutter på bordet.

Bring vand i kog og damp dem i dørslag / lav dem i ovnen. (har man en bambus damper, kan det også være en fordel.) De skal have ca. 10-12 minutters damp.

Spidskålssalat

  • 1/2 spidskål
  • 6 mellemstore gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • Saft fra ½ citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Snit hvidkål fint. Lav gulerødder i tyndestrimler - brug evt. mandolinjern eller juliennejern. Bland med resten.

Yderligere tilbehør

  • Sesamfrø
  • Agurk i tyndestrimler som gulerødderne.
  • Forårsløg
  • Chilimayo
fyttetur/madholdet/bao.txt · Sidst ændret: 14-10-2025 12:37 af forkat
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0