Bao m. nakkefilet
Serveret til frokost søndag Estimat: 3-4 pr. mand
Nakkefilet i ovnen
Estimeret til 3 personer.
- 500 g - Nakkefilet
- 1½ spsk - Ingefær
- 4 spsk - Fiskesauce
- 6 fed - Hvidløg
- 1 stk - Lime saft
- 4 spsk - Hoison sauce
- 3 spsk - Brun farin
Fremgangsmåde
Nakkefilet skæres i tyndestrimler marineret gerne 1 døgn før)
Riv indefær fint. Hak hvidløg fint - el. Pres i hvidløgspresser. Blandt det hele sammen.
Læg i fad i ovn ved ca. 45 min. (hold øje med det)
Alternativ er at marinere en hel nakkefilet, og lave den i en stegeso over flere timer. (4-6 timer)
Bollerne
Estimeret til 3 personer.
- 2 dl - Vand
- 20 g - Gær
- 1 tsk - Salt
- 1½ spsk - Sukker
- 1½ spsk - Oliven olie
- 375 g - Hvedemel
- 1 spsk - Olie til pensling
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker, olie. Rør mel i - lidt ad gangen og ælt. Den skal æltes til den er blank, fast og “tør”.
Læg den til hævning med fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
Form bollerne - 8 stk pr. Portion. Lad dem hæve hvile i 10 minutter på bordet.
Bring vand i kog og damp dem i dørslag / lav dem i ovnen. (har man en bambus damper, kan det også være en fordel.) De skal have ca. 10-12 minutters damp.
Spidskålssalat
- 1/2 spidskål
- 6 mellemstore gulerødder
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk honning
- Saft fra ½ citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Snit hvidkål fint. Lav gulerødder i tyndestrimler - brug evt. mandolinjern eller juliennejern. Bland med resten.
Yderligere tilbehør
- Sesamfrø
- Agurk i tyndestrimler som gulerødderne.
- Forårsløg
- Chilimayo