Dette er en gammel udgave af dokumentet!


Fnüt december 1995


- december 1995 -

Leder

Man siger, en kat har ni liv. Jeg er overbevist om, at nüt har mange flere. I hvert fald kan man sige, at det nu er genopstået med en (næsten) helt ny redaktion. Vi (den nye redaktion, selvfølgelig) har besluttet at hugge forrige redaktions gordiske knude over ved at beslutte (med generalforsamlingens velsignelse - det var blevet ret sent) at udgive nüt både på papir og i elektronisk form på WWW.

Jeg har i en tidligere Artikel undret mig over, at vi (Afdeling for Matematik og Datalogi) af alle steder (Institut for Elektroniske Systemer) skulle blive ved med at udgive et blad på papir, men det skal vi. Folket vil have det, og egentlig er jeg glad for, at Gutenbergs gamle kunst ikke skal gå i glemmebogen.

Et af temaerne i dette nummer er præsentation of nogle af de nye mennesker her på stedet. Vi har bedt dem om at præsentere sig selv men også bedt dem kommentere, hvordan det er at komme her til sektoren. Ligeledes vil redaktionen præsentere sig selv.

Nå, i denne tid tænker de fleste vel på andre ting, projekter skal afsluttes, rapporter skal skrives og afleveres. Nogle har gaver, som skal købes og indpakkes, mens vi vel alle spekulerer på, om der bliver sne i juleferien (ud over den, som kan findes på flaske). Her på redaktionen skal vi ikke blande os i det men blot ønske alle vore læsere en glædelig hanuka (17. december), vintersolhverv (22. december) eller juleaften (24. december) og et godt nüt -år.

Christina Zennaro

Redaktionen



Redaktionen præsenterer nu sig selv. Fra venstre mod højre…

Michael Hedegaard Thomsen (hedegard)
Skulle rent faktisk ikke have været optaget her på matematik og datalogi, i hvert fald er han konstant logget ind på X-pilot. Udtaler iøvrigt: „Det er godt at sidde i en redaktion - så har man altid en mulighed for at få det sidste ord!“

Michael Höhle (hoehle)

Geekcode v2.1>3.1
GCS d(x) H s+: g-(+) p1 !au(-) a20 w(++) v+>++ C++(+++)
US P?>++ L- 3- E(+)>++ N+ K- M+$ !V -po+ Y t-@ !5 j R+++>$
G' tv b+(+++) D+ B? e+>+++ u+()@ h!>+ f r---(*)@ n+ y?@

Det siger vist det hele!

Carsten Lindholst (Calle)
Har svært ved at få folk til at tro, at han er ny på stedet, og alligevel går på F7D. Det har dog også forårsaget at han må tage 4 semestre på et år.

Helle Wilken Rasmussen (wilken)
Er en meget intelligent ung dame, som forblænder alle med sit smukke udseende og skarpe vid. Huserer for tiden på mat1, hvor hun dominerer alt og alle. (Påstår iøvrigt, at hun ikke har forfattet denne beskrivelse selv.)

Henrik Sørensen (griffin)
Er en meget ordentlig person. Efter at have forsøgt sig med rm * -R i roden tager han nu backup selv. Han er formodentlig også den eneste i redaktionen, der har været logget ind på ALLE maskiner.

Christina Zennaro (zennaro)
Er garanteret den i redaktionen, som har arbejdet med computere længst tid. Citat: Det var tider den gang før fastpladelagrene, hvor man skulle holde styr på alle hulkortene!

Det med småt: Redaktionen er kollektivt ansvarlig, men fralægger sig ethvert ansvar for trykfejl, manglende eller udsolgte varer, samt atomkrig.


Sidste Fnüt

Det er med dyb sorg, at vi må meddele at nüt -ours kort før redaktionens deadline er afgået ved døden pga. uoverensstemmelser mht. rejsebrochurens layout. Desværre er der brugt store økonomiske resourcer på at få trykt rejsebrochuren, og kapitalen i selskabet er derfor negativ. Allerede bestilte og betalte rejser må derfor aflyses. Vi beklager.
Scene fra Badehusvej...

På de næste sider præsenteres du for nogle af de nye VIP-ansigter (med „nye“ ansigter mener vi folk, der er kommet til F-sektoren efter det sidste nüt udkom, red.). Vi vil forsøge på at gøre disse sider til en tradition i håb om, at vi engang vil være ajour med alle VIP'ernes livshistorier her på sektoren.

Præsentation af Vivi

Hej, jeg hedder Vivi Juul-Pedersen, og jeg er vikar for Helle Andersen i fællessekretariatet for matematik og datalogi.

Jeg har i de sidste 18 år boet i Tønder, hvor jeg har arbejdet i reception/omstilling hos Burmeister + Wain Energi A/S. Da min mand så fik stilling i Sulsted, trak hele familien teltpælene op og vi flyttede til Nordjylland, hvor vi bosatte os i Vodskov.

Efter knap 2 måneders ledighed søgte og fik jeg vikarstillingen i MAT/DAT. Det var en stor omvæltning at starte i et nyt job. Alle de nye mennesker man mødte eller snakkede i telefon med, alle de underlige forkortelser på både det ene og det andet. Jeg skulle også vænne mig til, at jeg ikke nødvendigvis altid skulle sidde klinet til telefonen. I mit tidligere job sad jeg ved omstillingsbordet, og kunne ikke bevæge mig længere væk fra telefonen end at jeg altid kunne høre den, og også nå at tage den.

Efter 1 1/2 måned i jobbet her på AUC synes jeg det går godt med at finde rundt i de forskellige ting og sager, og jeg er også blevet mere fortrolig med de forskellige arbejdsopgaver. Samtidig føler jeg også, at jeg er faldet godt til i afdelingen, ikke mindst på grund af nogle søde og hjælpsomme kolleger!

Hilsen
Vivi

Præsentation af Dennis

En københavner der er havnet i Aalborg via London

Mit navn er Dennis Nilsson, og jeg har siden 1/2 - 95 været ansat på Aalborg Universitet. Jeg startede som forskningsassistent og den 1. juli blev jeg Ph.D. studerende med Finn V. Jensen som vejleder. Projektet omhandler sandsynlighedsbaserede ekspertsystemer.

Jeg er matematik-økonomi kandidat fra Københavns Universtet, men fandt interesse for ekspertsystemer under et studieophold i foråret 93 i London. Siden vendte jeg tilbage til London for at skrive speciale om emnet.

Så man kan vel sige jeg er en københavner, der er havnet i Aalborg via London…

En stor del af min fritid bruger jeg på at løbe efter en bold - jeg spiller nemlig fodbold i Nørresundby Boldklub.

Dennis Nilsson

Præsentation af Peter

Endnu en Ph.D. ansat

Jeg er blevet fornylig ansat i afdelingen for datalogi (og vist også matematik) og vil fortælle hvem jeg er. Jeg er 28 år, gift men ellers ikke straffet på anden måde. Min uddannelse er så eksotisk som at jeg er dataingeniør fra F-sektoren og blev færdig i sommeren 1993. De fleste her på stedet ved udemærket hvordan sådan en er uddannet men jeg har jo taget en uddannelse uden praktik af nogen slags, og det efterlod mig med en manglende fornemmelse for hvad sådan en størrelse bestiller „ude i industrien“.

Derfor ville jeg have et „rigtigt“ arbejde da eksamens papiret var i hus, vel vidende at det sikkert ikke kunne blive lige så spændende som den forskning en studerende faktisk præstere på 9.-10. semester. Efter 30 skriftlige ansøgninger og samtaler med 4 firmaer bragte mine anstrengelser mig til Tåstrup i København, til et firma der hedder TERMA Elektronik AS.

TERMA tiden

Jeg blev dog af mine kollegaer gjort opmærksom på at Tåstrup slet ikke var en del af København. Desuden var der 30 min. til hovedbanegården med s-tog, så derfor flyttede jeg lidt senere til Frederiksberg, ha-ha nu boede jeg i København. Men nej, jeg lærte nu nogle flere at kende som boede herinde i storstaden, og deres definition var at København var inden for søerne. Så i virkeligheden boede jeg ikke i København, selvom jeg havde 15 min. til rådhuspladsen på cykel.

Som nyudannet var jeg glad for den afdeling jeg endte i, fordi den bestod af cirka 60 mand, 30 radiomekanikere, 10 leder og sekretærer og 20 software udviklere. En måned efter jeg kom blev de 30 radiomekanikere fyret; velkommen til industrien. Der var alså en del kollegaer som jeg kunne spørge om hjælp, det var en fordel både for mig, ved at jeg ikke dummede mig så tit, og for TERMA ved at jeg ikke dummede mig så tit. Trods en forskel i mentalitet var Københavnerne gode samarbejdespartnere, så jeg har ingen betænkeligheder ved en anden gang at blive ansat et sted på Sjælland. Dog skal man vænne sig til dialekten, hej betyder godmorgen før klokken 11 og goddag efter 11. Hej-hej betyder farvel eller godnat alt efter om det er mørkt eller ej.

Min afdeling have kontrakt på et større computersystem til flåden, og vi skulle i alt væsentligt lave nye og vedligeholde ældre real tids applilkationer til det grundsystem der var opbygget i slutningen af 80'erne. Der var fastlagt en udviklingsmetode, som var defineret ved en række dokumenter der gerne skulle beskrive et helt program. I afdelingen sad nogle kloge hoveder (det var dem der havde været der i over 5 år), de designede og skrev kravspecifikationer. Derefter overtog en projektleder som definerede brugerinterface oa. og til sidst kom programmøren (der var mig). Jeg skulle færdigdesigne, kode og teste en applikation udfra de kravdokumenter og testspecifikationer der var lavet.

Arbejdet hos TERMA var projektorienteret på den måde at alle arbejdede på samme grundsystem, men individuelt på den måde at jeg skrev mine egne applikationer. Generelt var der meget papir indblandet - de kaldte det dokumentation - det skulle reviewes og afleveres til kunden sammen med applikationen. Jeg tror nu ikke at der nogenside er nogen, som ikke er fra afdeligen, der kan bruge det til noget. MEN alle dokumenterne har uden tvivl været med til at hæve kvaliteten af applikationerne, så jeg formoder at det var deres virkelige formål. Alt i alt fandt jeg at TERMA var et godt sted at begynde mit professionelle virke, pga. at jeg fik den støtte til at løse opgaverne som en nyuddannet har var behov for.

Ph.D. tiden

Efterhånden som papiret tårnede sig op på min reol, og jeg gik igang med den 6. applikation hvor de samme dokumenter skulle skrives (gab), fik jeg den ide at lave et taktisk karriereskift. Jeg havde nu arbejdet for TERMA i snart 2 år, og havde sammen med forskellige kollegaer fundet flere steder hvor der kunne rationaliseres i programmeringsfasen, fordi vores programmmer var skåret over samme læst. Efter diverse følere hos den umiddelbare ledelse, var meldingen at TERMA brugte godt gennemprøvet teknologi. Hvilket med andre ord betød at afdelingen skulle producere software på samlebånd og overlade til andre at introducere nye metoder.

Samtidig indeholdt avisen opslag af Ph.D. stipendiater på min gamle afdeling, og en forespørgsel viste at der faktisk sad nogle mennesker og arbejdede med real tids programmer. Så vejen var banet til alligevel at kunne arbejde videre med den praktiske erfaring jeg havde opbygget på området på et lidt højere akademisk niveau og lidt lavere økonomisk niveau.

Velansat, og installeret i kontor med 2 andre Ph.D. ansatte, er jeg så startet med at definere de problemstillinger indenfor real tid som passer til min erfaring samtidig med at jeg skal samarbejde med Brian (bnielsen) og Arne. Rammen for mit projekt er en ide om at real tids applikationerne skal udvikles med feedback fra en indkøringsfase som evt. kan være simuleret. Første punkt består i at finde en beskrivelsesform for timing information således at det kan gemmes under kørsel/simulering og fødes tilbage i designprocessen. Næste punkt bliver sikkert at vælge nogle højniveau beskrivelsesværktøjer der kan rumme industielle real tids applikationer således at timing informationen kan blandes her ind i.

Side 9 manden


Frank er 22 år, fra Aalborg, og er manden i dine drømme…

Redaktionen retter en særlig tak til en person med utrættelig energi og et ukueligt humør, der fik en afgørende betydning for bladets udgivelse. Således lykkedes det Frank (se billede), at holde redaktionen oppe på de sene nattetimer med sine irritationsmomenter, såsom forskellige underholdende indslag og et umenneskeligt antal forvrængede gengivelser af div. melodier krydret med fnis og rytmegivende fodslag. Dermed sikrede Frank en overholdelse af bladets deadline.

fnuet/1995-96_1.1254935838.txt.gz · Sidst ændret: 16-09-2011 18:48 (ekstern redigering)
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0