Dette er en gammel udgave af dokumentet!


Fnaps til F-julefrokost 2023

Her er opskrifterne fra de snaps, som vi lavede til F-julefrokost 2023 i samarbejde med Aalborg Akvavit. Fnapsene kan sikkert laves med anden klar snaps / vodka - vi har dog ikke testet det.

Pære-kanel

Træktid: Minimum 2½ uge - gerne op til 4 uger.

Ingredienser

  • 1 L Aalborg klar snaps
  • 4 Pære (jo saftigere jo bedre)
  • 1 Vanilje stang
  • 2 Kanel stænger
  • 1½ dl sukker

Fremgangsmåde:

Først skæres pærene ud og kerner mv. fjernes. De skæres i tern. Herefter flækkes vaniljestangen. Til sidst tilføjes pære, vaniljestang, kanel og sukker til et stort sylteglas (vi anbefaler 1.7-2L i størrelsen). Lad Fnapsen trække i 2½ - 4 uger med omrøstning indimellem, inden du filtrere snapsen fra (kaffefilter), og hælder den på flaske.

Juleskum

Træktid: Indtil juleskum er helt opløst (omkring 1 uge).

Ingredienser

  • 2 flasker Aalborg klar snaps
  • 1 stor pose juleskum (250 g)

Fremgangsmåde:

Juleskummen klippes i små stykker og tilføjes til et 2 L sylteglas. Herefter hældes 2 flasker Aalborg klar snaps i. Lad Fnapsen trække til skummen er opløst og filtrer herefter snapsen fra og hæld den på flaske. Vi filtrede snapsen med kaffefilter, men en si ville muligvis også kunne gøre det.

Jordbær

Træktid: Minimum 2½ uge - gerne op til 3 uger.

Ingredienser

  • 1 flasker Aalborg klar snaps (70 CL)
  • 300 g Jordbær (vi købte 2 pakker med MEGET små jordbær)
  • 1 Spsk sukker
  • 4 Stjerneanis

Fremgangsmåde:

Jordbærene skylles og skæres i mindre stykker. Herefter tilføjes de til et sylteglas med sukker og stjerne anis. Lad Fnapsen trække i 2½ - 3 uger med omrøstning indimellem, inden du filtrere snapsen fra (kaffefilter), og hælder den på flaske.

Blomme

Træktid: Minimum 2½ uge - gerne meget længere tid.

Ingredienser

  • 1 flasker Aalborg klar snaps (70 CL)
  • 3 blommer
  • 2 dl sukker
  • 1 kanel stang

Fremgangsmåde:

Blommerne skylles og skæres i mindre stykker (stenene fjernes) Herefter tilføjes de til et sylteglas med kanel og sukker. Lad Fnapsen trække i 2½ - 3 uger med omrøstning indimellem, inden du filtrere snapsen fra (kaffefilter), og hælder den på flaske.

Slikstokke / Julestokke

Træktid: Indtil stokkene er opløst i snapsen

Ingredienser

  • 1 flasker Aalborg klar snaps (70 CL)
  • 8 store slikstokke (vi måtte nøjes med 10 små)

Fremgangsmåde:

Slikstokkene knækkes i mindre stykker, så de kan komme i snapsflasken (alternativt kan det hældes på sylteglas).

Appelsin - Kaffe

Træktid: Minimum 2½ uge - gerne meget længere tid.

Ingredienser

  • 1 flasker Aalborg klar snaps (70 CL)
  • 1 Hel appelsin
  • 15 gram kaffebønner (omkring 1 dl)
  • citronskal fra 1 citron

Fremgangsmåde:

Appelsin skæres i mindre stykker, hvorefter en citron skylles og skallen rives. Appelsinen, citronskallen, kaffe og Aalborg klar tilføjes til et sylteglas. Lad Fnapsen trække i 2½ (gerne mere) med omrøstning indimellem, inden du filtrere snapsen fra (kaffefilter), og hælder den på flaske.

Note: Vi bemærkede at snapsen var lidt „flad“ i smagen. Vi forestiller os det kan løses, med nogle varme krydderier. Herunder måske kanel, nelikker eller lignende.

Peberkorn

Træktid: Omkring 2 uger

Ingredienser

  • 1 flasker Aalborg klar snaps (70 CL)
  • 20 gram sort peber
  • 10 gram hvid peber
  • 20 gram rød peber

Fremgangsmåde: Peberkornene vejes og tilføjes til 1 flaske Aalborg klar snaps

Note: Normalvis ville vi tilføje cayennepeber. Chili flager kan eventuelt afprøves?

initiv/fnaps/f-julefrokost_2023.1701728277.txt.gz · Sidst ændret: 04-12-2023 23:17 af forkat
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0