Serveret til frokost søndag Estimat: 3-4 pr. mand
Estimeret til 3 personer.
Nakkefilet skæres i tyndestrimler marineret gerne 1 døgn før)
Riv indefær fint. Hak hvidløg fint - el. Pres i hvidløgspresser. Blandt det hele sammen.
Læg i fad i ovn ved ca. 45 min. (hold øje med det)
Alternativ er at marinere en hel nakkefilet, og lave den i en stegeso over flere timer. (4-6 timer)
Estimeret til 3 personer.
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker, olie. Rør mel i - lidt ad gangen og ælt. Den skal æltes til den er blank, fast og “tør”.
Læg den til hævning med fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
Form bollerne - 8 stk pr. Portion. Lad dem hæve hvile i 10 minutter på bordet.
Bring vand i kog og damp dem i dørslag / lav dem i ovnen. (har man en bambus damper, kan det også være en fordel.) De skal have ca. 10-12 minutters damp.
Snit hvidkål fint. Lav gulerødder i tyndestrimler - brug evt. mandolinjern eller juliennejern. Bland med resten.